24 maart 2016, om 20:00 | Cultureel Centrum Landvast Alblasserdam

Een ontmoeting met Jan Schuurman Hess

De PvdA afdeling Alblasserdam organiseert op donderdag 24 maart 2016 een openbare bijeenkomst met Jan Schuurman Hess, auteur van het boek “Voettocht naar het hart van het land”. Jan is in 1956 geboren in Zwijndrecht, heeft zijn jeugd doorgebracht in Alblasserdam en woont in Kats in Zeeland.

De drijfveer voor zijn boek was het inzicht dat de gewone mensen nauwelijks meer gezien en gehoord worden door de politiek. Hij maakte een voettocht van twee jaar, door het hele land, van de Hedwigepolder tot aan de Wadden, van de Eems tot aan het Drielandenpunt. Ook Alblasserdam deed hij aan. Onderweg sprak hij talloze burgers, huisvrouwen, kostwinners, bejaarden en tieners; leraren, mantelzorgers, vissers en fabrieksarbeiders.

Hij noteerde de ergernissen en de dromen van jong en oud, rijk en arm in de steden en op het platteland. Het boek vormt daar de weerslag van: “voor iedereen een must-read” volgens Lodewijk Asscher. Op donderdag 24 maart zal Jan over dit boek vertellen en kunnen de bezoekers met hem in gesprek gaan, aanvang 20:00 uur, Cultureel Centrum Landvast.