9 maart 2015

Finale van Rode Bustour PvdA in de Drechtsteden

rode-bus-tourALBLASSERDAM • Paul Tang, delegatieleider van de PvdA in het Europees Parlement, bezoekt zaterdag 14 maart de Drechtsteden. Samen met andere PvdA’ers gaat in hij in een grote rode dubbeldekker langs Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam, Dordrecht en Zwijndrecht.

De verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen zijn op woensdag 18 maart. Als politicus in het Europees Parlement weet Tang dat het fundament voor Europese samenwerking wordt gelegd in de regio’s. De provincie Zuid-Holland met haar havens en logistieke sector is bij uitstek van belang voor Nederland en Europa.

”Dankzij de EU hebben we één interne markt in Europa. Die biedt enorme economische voordelen, waar zeker een provincie als Zuid-Holland sterk van profiteert. Rotterdam en de Drechtsteden spelen een sleutelrol als het gaat om  transport en logistiek. Voor Nederland, maar in feite voor het hele Europese achterland. Dankzij die kwaliteit kan Europa werken aan het versterken van zijn concurrentiepositie in de wereld. Om zo te zorgen voor meer welvaart waar iedereen van profiteert”, aldus Paul Tang.

Lokale politici aanwezig

Daarnaast is de Zeeuwse PvdA’er en lijstduwer voor de Eerste Kamer Jan Schuurman Hess aanwezig. In Zwijndrecht komt hij weer in zijn geboorteplaats en in Alblasserdam in het dorp waar hij opgroeide. Samen met Provinciale Statenkandidaten uit Zuid-Holland, Gerard Slotema en Rik Hindriks, zullen zij met de bewoners in gesprek gaan. Ook dit keer zijn de kandidaten voor het waterschap Cok Sas en Dirk Vegter aanwezig. Daarnaast zullen lokale politici zoals wethouder Floor van der Velde uit Hendrik-Ido-Ambacht hun bijdrage leveren.

De bus begint de tour op 14 maart in Hendrik-Ido-Ambacht. Rond 10.00 uur zal de bus bij winkelcentrum De Schoof verschijnen. Om 11.30 uur komt de bus aan in Alblasserdam op het Wilgenplein tegenover winkelcentum Makado. Daarna wordt koers gezet naar Dordrecht waar rond 13.00 uur campagne wordt gevoerd bij de Hema aan het Achterom. Rond 14.45 uur komt de dubbeldekker in Zwijndrecht aan bij winkelcentrum Walburg.