4 februari 2014

Onveilige fietsroutes

FIETSPAD KRUISING EDISONWEG / KELVINRING:

De PvdA vindt dat de fietspaden in Alblasserdam veilig moeten zijn voor fietsers. Voor scholieren is het van cruciaal belang. Scholieren reizen dagelijks op de fiets naar Papendrecht en elders.

De PvdA vindt dat de veiligheid van de fietsroutes meer aandacht verdient. Op deze routes bevinden zich zeer drukke kruisingen waaronder de kruising Edisonweg met de Kelvinring. Veel scholieren fietsen in de ochtend- en avondspits naar school en terug. In de ochtendspits zijn ook veel automobilisten onderweg naar werk. Genoemde kruising is gelegen in een industriegebied. Veel auto verkeer komt vanaf de dorpskern en vanaf de richting van de snelweg A15 over de Edisonweg om via onder andere de Kelvinring het industriegebied in te rijden. Hierbij moeten ze over het fietspad welk op deze kruising is gelegen. De verkeersdrukte brengt zowel in de ochtend- als avondspits vele gevaarlijke situaties met zich mee voor de fietsende scholier met alle risico’s van dien.

Kruising Edisonweg KelvinringHet autoverkeer dat het industriegebied vanaf de Kelvinring verlaat om de Edisonweg op te rijden moet ook over het fietspad op deze kruising. Voor het verkeer vanuit deze rijrichting wordt door diverse obstakels het zicht belemmerd. Hierdoor heeft de automobilist slecht zich op het fietspad om op tijd de fietser(s) (scholieren) op te merken, zie foto’s. Dagelijks zijn er bijna aanrijdingen. Meestal loopt het goed af. We kunnen niet afwachten dat het een keer goed fout loopt. Deze scholieren hebben er zelf niet voor gekozen dat het middelbaar onderwijs in Alblasserdam er niet meer is. De politiek heeft hierover keuzes gemaakt. Dan moet er ook alles aan gedaan worden dat scholieren veilig naar school en terug kunnen fietsen. Hier is een belangrijke taak weggelegd voor de lokale politie en de gemeente Alblasserdam.

De PvdA is van mening dat het fietspad op de kruising Edisonweg met de Kelvinring veiliger moet worden gemaakt, zodat de fietsers (scholieren) veilig naar school kunnen.

In de gemeente zijn nog meer onveilige fiets- en voetpaden. De PvdA Alblasserdam roept alle burgers op om via (sociale) media (twitter, facebook, lokale kranten en reacties op Alblasserdamsnieuws) deze te melden. Zo kunnen we een lijst maken en prioriteiten stellen bij de aanpak van deze gevaarlijke plekken.