14 maart 2014

PvdA ontmoet en spreekt Alblasserdammers en roept op om te gaan stemmen

In de week naar de verkiezingen laat de PvdA zich op verschillende manieren zien in het dorp. Op zaterdag 15 maart is de partij aanwezig bij de politieke markt op het Makado. Lijsttrekker Rinus van Lavieren moet glimlachen om de ‘toeters en bellen die uit de kast worden gehaald’. Van Lavieren: “Vliegtuigen en 3D-printers. Alle partijen halen alles uit de kast. Wij delen natuurlijk ook kadootjes en lekkernijen uit. Dat hoort bij campagnevoeren. Maar al die dingen moeten niet afleiden van de gesprekken die je wilt voeren met de Alblasserdammers. Wij willen ons sociale verhaal vertellen en laten weten waar we voor staan: vertrouwen, optimisme en onderlinge verbondenheid. Wij komen op voor de zwaksten in de samenleving.”

Op diezelfde dag is de PvdA aanwezig op het Scheldeplein om ook daar met mensen te spreken. Tamara Bijl, de nummer twee op de lijst, bindt juist dat belangrijk. “Alblasserdam bestaat uit meer dan de wijk rondom het Makado. Juist in de wijk Kinderdijk gebeurt nu, dankzij onze wethouder Ad Cardon, heel veel op sociaal gebied. Uit recent onderzoek blijkt dat de mensen daar graag meer activiteiten en initiatieven zien. Daar willen we graag over in gesprek.”

Op maandag 17 maart trekt de PvdA, onder leiding van Haci Erdogan, nummer 4 op de lijst, op de fiets het dorp in om mensen aan te spreken en om aandacht te vragen voor een aantal belangrijke zaken.

Om 12.15 start de groep bij de bibliotheek. De PvdA vindt de bibliotheek een belangrijke voorziening in het dorp en zal zich daarvoor blijven inzetten.

Tussen 12.30 en 15.30 is de PvdA aanwezig op de weekmarkt. Daar wordt in gesprek gegaan met mensen over sociale zaken, maar ook over economie en detailhandel. De weekmarkt is belangrijk voor het dorp.

Tussendoor fietsen de PvdA’ers naar het Raadhuisplein waar rond 14.00 in het kader van de Week van het Openbaar Onderwijs kinderen van de openbare scholen in Alblasserdam aanwezig zijn om een lied te zingen. De PvdA staat voor goed openbaar onderwijs in Alblasserdam en wil met haar aanwezigheid dit nogmaals benadrukken.

Om 15.30 gaat de groep PvdA’ers fietsen door de gemeente en zal daarbij langsgaan bij de Bas van der Heijden, het winkelcentrum aan de van Hogendorpweg, de Dam en het Cortgene, om te eindigen bij het MFC, om op die locaties in gesprek gaan over de voorzieningen daar, die ook onderdeel zijn van de sociale infrastructuur van het dorp. Daar maakt de PvdA zich sterk voor,

Tijdens de avondspits, vanaf ongeveer 16.30, vraagt de PvdA op verschillende plekken aandacht voor de bereikbaarheid van het dorp. Het komt vaak voor dat tijdens de spits de wegen het dorp in vast staan. De PvdA wil dat er een betere ontsluiting van de A15 naar nieuw-Lekkerland komt. Daardoor wordt Alblasserdam ontlast.

Rode draad de komende week voor de PvdA is echter de opkomst bij de verkiezingen. De PvdA wil iedereen oproepen te gaan stemmen. Er staat juist nu veel op het spel bij de gemeenteraadsverkiezingen. Het is belangrijk je stem te laten horen.