2 februari 2015

Uitnodiging voor iedereen

Bijgaand een uitnodiging voor een thema avond, georganiseerd door PvdA Papendrecht op woensdag 4 maart in de nieuwe sporthal in Papendrecht met PvdA tweede kamerlid John Kerstens en PvdA Papendrecht wethouder Joke Reuwer over de drie decentralisaties.

Doelstelling is het ophalen van informatie over de decentralisaties en het gesprek aangaan over de eerste ervaringen.
Wij willen contact houden met de achterban en weten wat er leeft.

Uitnodiging thema-avond ‘Met zorg wonen en werken in Papendrecht’ op woensdag 4 maart 2015 met PvdA Tweede Kamerlid John Kerstens en wethouder Joke Reuwer.

Hebben mensen met een beperking voldoende kans op werk?
Van Rijk naar wijk, kunnen de wijken en mantelzorgers de zorg aan?
Is Jeugdzorg in staat om aan de vraag te voldoen?
De gemeente sociaal aan zet!
Wij willen de eerste ervaringen met u delen.

Geachte heer, mevrouw,

Sinds 1 januari van dit jaar hebben de gemeenten er een fiks aantal taken en verantwoordelijkheden bijgekregen. Onder de noemer ‘de drie decentralisaties’ zijn nu Jeugdzorg, zorg voor werk en inkomen én de zorg voor langdurig zieken en ouderen verschoven van Rijk naar gemeenten.Ook de Participatiewet is in werking getreden voor mensen met een beperking. Zijn er voldoende banen voor arbeidsgehandicapten? Is er sprake van verdringing op de arbeidsmarkt? Biedt de sociale werkvoorziening voldoende kansen?

Bij grote veranderingen is het van belang om van begin af aan de vinger aan de pols te houden; wat zijn de ervaringen? Wat zijn de leerpunten?
Maar ook, wat gaat er goed? Wij vinden het belangrijk om te horen wat uw ervaringen zijn.

Om een antwoord te krijgen op die vragen heeft de PvdA afdeling Papendrecht het initiatief genomen tot het organiseren van een thema avond. Hieronder vindt u de belangrijkste gegevens:

Thema-avond: ‘Met zorg wonen en werken in Papendrecht’

Datum:                woensdag 4 maart 2015
Tijd:                      19:30 – 22:00 uur
Locatie: ·             Sportcentrum Papendrecht, Burgemeester Keijzerweg 110, 3353 CV Papendrecht

Programma

19:30 – 19:45 Ontvangst met koffie/thee
19:45 – 20:15 Rondleiding door het nieuwe Sportcentrum Papendrecht
20:15 – 21:00 Eerste deel thema-avond
21:00 – 21:15 Pauze, onder het genot van een hapje en een drankje
21:15 – 22:00 Tweede deel thema-avond en afsluiting

De presentatie van de avond is in handen van Aron Elstak, een jonge cabaretier, die in staat is serieuze onderwerpen op een luchtige manier te brengen.
Als actieve deelnemers aan de avond zijn naast u, onder meer PvdA Tweede Kamerlid John Kerstens en wethouder Joke Reuwer aanwezig.
U ziet met dit onderwerp en deze sprekers een interessante en actuele thema-avond tegemoet in
een splinternieuwe locatie in het hart van Papendrecht en de Alblasserwaard. Toegang is gratis.
In verband met de organisatie, horen wij graag of u komt.
U kunt dit doorgeven aan Margreet den Hartog (06-23687604) of David Müldner (06-16394810).

Wij zien uit naar uw komst!

 

Met vriendelijke groet

Namens de PvdA afdeling Papendrecht

Margreet den Hartog, afdelingsvoorzitter

 

Met medewerking van:

Aron Elstak (1993) is een jonge cabaretier, oorspronkelijk uit Alblasserdam. Doorgedrongen tot de halve finale van cabaretfestival Camaretten. Aron beschrijft zichzelf op zijn website www.aronelstak.nl aan de hand van zijn passie: ‘Theater fascineert me. Je kunt er veel mee… theater leeft. Het is een spiegeling van de werkelijkheid.’

John Kerstens (1965) is sinds 2012 lid van de Tweede Kamer voor de PvdA. Hij was voorzitter van FNV Bouw en vicevoorzitter van de FNV. Eerder werkte hij onder meer bij de kappersvakbond en de vakbond van spoorwegbeambten. John is woordvoerder onderkant arbeidsmarkt.

Joke Reuwer (1951) is wethouder in Papendrecht(D66) en als portefeuillehouder bestuurlijk verantwoordelijk voor: duurzaamheid, volksgezondheid, decentralisatie Jeugdzorg, decentralisatie Wmo, jeugd, onderwijs, cultuur.

Routebeschrijving

Vanuit Gorinchem of Rotterdam: Neem op de A15 de afslag 23-Papendrecht naar N3 richting Dordrecht. Neem na 500 meter de afslag Papendrecht. Sla onderaan de afslag rechtsaf op de Burgemeester Keijzerweg. Ga anderhalve kilometer rechtdoor en neem op de rotonde de 4e afslag weer terug de Burgemeester Keijzerweg op. Na 50 meter vindt u aan uw rechterhand de ingang naar het sportcentrum.
Vanuit Breda: Op de A16 richting Dordrecht neemt u de afslag 20-‘s-Gravendeel en voegt u in op de Randweg/N3 richting Papendrecht. Neem na 8 kilometer de afslag Papendrecht. Ga onderaan de afslag linksaf op de Burgemeester Keijzerweg. Ga anderhalve kilometer rechtdoor en neem op de rotonde de 4e afslag weer terug de Burgemeester Keijzerweg op. Na 50 meter vindt u aan uw rechterhand de ingang naar het sportcentrum.
Vanuit Papendrecht-Centrum: Komende vanaf de Veerweg de 1e afslag de Burgemeester Keijzerweg op. Vervolgens de eerste afrit (Apollo Hotel/Basic-Fit) af en over het bruggetje links. De auto kunt u kwijt op het parkeerterrein van het ‘oude zwembad’. De ingang van het Sportcentrum Papendrecht bevindt zich tussen Basic-Fit en het Apollo Hotel. Parkeren is gratis.