Adviseur

Andre Leeuwis

Mijn naam is Andre Leeuwis. Ik ben geboren in Alblasserdam in de Noachstraat. Mijn ouders komen uit Schoonoord (Drenthe) en Wijngaarden. Beide zijn in Alblasserdam terechtgekomen mede dankzij de Kabelfabriek. Mijn grootvaders kunnen dan ook gezien worden als één van de eerste gastarbeiders van Alblasserdam.

Door mijn werk kom ik regelmatig in het buitenland. Tijdens mijn verblijf van 3 jaar in Rusland heb ik kunnen zien wat er gebeurd als je een samenleving zijn beloop laat gaan. Een groep mensen profiteert optimaal van de geboden kansen en een veel grotere groep lukt dit niet. Zonder regulering resulteert dit in een steeds grotere afstand tussen arm en rijk waardoor er een steeds hardere en kansloze samenleving ontstaat waar enkel een kleine groep een menselijk bestaan kunnen opbouwen.

Dit motiveert mij om betrokken te zijn bij de politiek in mijn geboortedorp. Om mee te helpen vorm te geven aan de Alblasserdamse samenleving en er voor zorgen dat een ieder de kans krijgt om een goed leven op te bouwen met evenveel kansen en mogelijkheden om iets van zichzelf te maken. Dit kan echter alleen als we er met zijn allen aan werken. Mensen betrekken bij de politiek en betrekken bij de besluitvorming, waar ook van een ieder verwacht mag worden dat zij zelf meehelpen hieraan bij te dragen.