Raadslid en fractievoorzitter

Haci Erdogan

Haci Erdogan

Over Haci Erdogan

Wie is….. Haci Erdogan – PvdA gemeenteraadslid gemeente Alblasserdam

Als 7 jarige jongetje ben ik als zoon van een gastarbeider naar Alblasserdam gekomen. Mijn vader was werkzaam bij de Kabelfabriek. De eerste jaren was het erg lastig in Nederland maar al gauw begon ik mij thuis te voelen. Na de lagere school wilde ik graag iets met mijn handen doen en koos voor de techniek. Op de gemeentelijk lagere technische school GLTS ging ik leren voor elektricien. Het waren leuke jaren op de GLTS. Na de GLTS ben ik naar de bedrijfsschool van vliegtuigbouwer Fokker in Dordrecht gegaan omdat ik graag vliegtuigen wilde bouwen. Ik heb bij Fokker vele fijne jaren mogen leren en werken. Door de economische crisis in 1992 werd ik ontslagen volgens het last in first out principe. Daar stond ik dan als een jongen van 21 jaar op straat zonder werk. Dit heeft mij aan het denken gezet en ik besloot om verder te leren en mezelf om te laten scholen. Ik werd benaderd door de politie met de vraag of ik politieagent wilde worden. Door het aanbod was ik erg verbaasd want ik had zelf nooit nagedacht dat ik bij de politie zou gaan werken. Ik ging in op het aanbod. Nu februari 2014 werk ik al weer 20 jaar bij de politie. In deze jaren heb ik diverse functies in diverse plaatsen mogen vervullen. Ik heb gewerkt in diverse gemeenten in de Alblasserwaard (Alblasserdam, Papendrecht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam, Nieuw-Lekkerland, en de overige poldergemeenten), in Dordrecht in diverse wijken en momenteel sinds 2,5 jaar in Zwijndrecht. De laatste 10 jaar werk ik als wijkagent. Wijkagent zijn is een heel verantwoordelijke, interessante en uitdagende baan waarbij je in allerlei lagen van de samenleving komt. Hierdoor weet ik wat er onder de mensen en in de maatschappij leeft.

De afgelopen 10 jaar heb ik ook vrijwilligerswerk gedaan. Ik heb jaren lang vrijwilligerswerk gedaan binnen de Turkse gemeenschap van Alblasserdam. Ik heb voor de gemeente Alblasserdam gewerkt als multicultureel (jongeren)opbouwwerker. Het laatste jaar was ik lid van de WMO-raad van Alblasserdam. Daar moest ik mee stoppen omdat ik politiek actief werd voor de lokale PvdA.

Ik ben al 22 jaar getrouwd en ben vader van 2 hele lieve dochters van 16 en 19 jaar. Ik ben geen geboren Alblasserdammer maar wel een getogen Alblasserdammer. Alblasserdam is mijn thuis en voor Alblasserdam en Alblasserdammers wil ik mij inzetten via de lokale politiek. Het dienstbaar zijn voor de maatschappij geeft mij een goed gevoel en veel energie.