Raadslid

René Zonnebeld

René Zonnebeld

Over René Zonnebeld

Mijn naam is René Zonnebeld, werkzaam als opleidingsadviseur in het Franciscus Gasthuis & Vlietland  te Rotterdam en vader van 2 opgroeiende kinderen. Alhoewel ik niet geboren ben in Alblasserdam, voel ik mij sterk verbonden met het dorp  en zijn bewoners, waar ik alweer 18 jaar woonachtig ben. Ik kom oorspronkelijk uit Zeeuws-Vlaanderen (Zuidzande) en na mijn opleiding tot verpleegkundige heb ik me verder gespecialiseerd in het verplegen en verzorgen van kinderen in Den Haag (Juliana Kinderziekenhuis) en later in het Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam. Daarna ben ik het onderwijs ingegaan. In eerste instantie om les te geven en later ook (digitaal) onderwijs  te ontwikkelen voor diverse doelgroepen.

Sinds de verkiezingen van maart ben ik raadslid voor de Partij van de Arbeid in Alblasserdam. Ik ben iemand die oprecht is en solidair bij mensen die het minder hebben. Sociaal betrokken rekening houdend met gelijke rechten en menselijke waardigheid.

Ik ga me inzetten voor (kinder)armoedebestrijding, ouderen, voedseltekorten en gelijke mensenrechten. Laaggeletterdheid en sociaal economische ongelijkheid zijn ook pijlers waarop ik me  wil richten. Het is gebleken dat dit laatste een permanent effect heeft op de hersenontwikkeling en dus ook op het gedrag en de ontwikkeling  van opgroeiende kinderen (bijvoorbeeld op het leren lezen en schrijven).

In de afgelopen periode heb ik zowel in de fractie van de PVDA als ook tijdens de commissie vergaderingen opgemerkt dat wij als PVDA op de thema’s Welzijn en Weten maar ook op het gebied van Werken en Wonen het verschil voor de Alblasserdammers kunnen gaan maken. Ik ben trots om hier onderdeel van te zijn.