Adviseur van de Fractie

Rinus van Lavieren

Wie is……Rinus van Lavieren……. fractievoorzitter van de PvdA Alblasserdam

Op 1 september 1947 ben ik in Alblasserdam geboren. Een geboren en getogen Alblasserdammer.
Na de lagere school heb ik een technische opleiding gevolgd via de Ambachtschool en de bedrijfsschool van toen nog NKF staal. Na het behalen van het diploma elektromonteur ben ik verder gaan studeren bij PBNA tot het (HTS) diploma Elektrotechnisch Opzichter.

Ook mijn sociale leven is in Alblasserdam begonnen en wel als vrijwilliger bij de Stichting Alblasserdamse Gemeenschap (de SAG). De eerste activiteiten lagen met name op het gebied van offsetdrukken. Later ben ik toegetreden tot het bestuur van de SAG eindigend in de rol van vicevoorzitter. Daarnaast ben ik ook bestuurslid geweest van de “belangengroep Drentse Buurt” , bij de EHBO en de Dierenbescherming.

Voordat ik de politiek in ging ben ik 5 jaar voorzitter geweest van de Raad van Opbouwwerk Alblasserdam. M.n. vanuit deze rol / functie ben ik gevraagd om wat voor de PvdA Alblasserdam te gaan betekenen en ben ik in 2006 in de Raad van Alblasserdam gekomen. In de raad ben ik vanaf dat moment tot nu fractievoorzitter van de PvdA fractie.

In mijn werkzame leven heb ik mij steeds voor het sociale ingezet o.a. als kaderlid van het FNV. In de tijd dat ik in de Rotterdamse haven werkte ook als voorzitter van de ondernemingsraad. Vanuit deze OR ben ik 2e secretaris geweest bij de groepsondernemingsraad “Furness” en lid van de centrale ondernemingsraad van “Pakhoed”. Vanuit mijn functie als kaderlid FNV heb ik deelgenomen aan onderhandelingen voor de CAO, reorganisaties en het opzetten van een pre-pensioenregeling voor de haven.

Moest met 59 jaar stoppen met werken, vanaf 60e jaar met prepensioen en heden echt gepensioneerd.